sasaendurance.blogg.se

SASA Endurance består av Sara och Sabina som tävlar i distansritt från lokal nivå till internationellt. Uppfödning av araber och arabkorsningar i liten skala.

Flyttat och blivit jubileumsstipendiat

Kategori: Allmänt

Nu är det länge sedan jag skrev något här.. 
 
Det första resulterade i att jag och ägaren där jag hyrde in hästarna inte kunde hållas sams längre, vi har väl inte riktigt kommit jätte bra överens någongång. Så jag valde att inte ha mina hästar där längre, det har varit problem med att sjuka hästar flyttat dit som ex. och det resulterade i att Ana med största sannolikhet blev smittad av en av de hästarna och det visade sig på Vedemaritten. Sedan blev Biscaya dålig när vi skulle åka till Tyskland. Så det blev inget Tyskland för henne. 
 
Jag flyttade hästarna till ett tillfälligt ställe där de gick dygnet runt på lösdrift och blev knappt hanterade.. Men det var en tillfällig lösning. Jag hade fått tips om en gård som stod tom bara 5 min ifrån byn, Så vi tog kontakt med ägaren och sedan bestämde vi oss för att vi skulle köpa denna gård. Det fanns ett stall med 4 boxar, perfekt. Dock var det inte gjutet golv i  2 boxar och det hade varit höns i stallet så det började med att jag skurade stallet jag vet inte hur många gånger.. Sedan blev det gjutning och sedan fick hästarna äntligen komma in och bli lite hanterade igen. 
 
Så nu har jag och Martin köpt vår egna gård, så otroligt skönt! Den ligger utmed en grusväg där jag hade mina första ridvägar när jag flyttade ner så jag kan de flesta ridvägarna men jag brukar ju hitta nya var och varannan dag.. ;) 
 
Hästarna ska klippas och börja ridas igång igen. Mina mål för 2015 är höga men inte omöjliga, målen har funnits där ett tag men för ett tag sen så funderade jag på om jag skulle ta ett lite lugnare år och kvala Polda för EM men kanske bara rida små tävlingar med Biscaya, sedan såklart kvala upp Ana och Appa, eftersom det tryter ju lite på ekonomin när man precis köpt gård och så har jag varit uppe på topp nu i nåra år och har hela livet framför mig..
 
Men då fick jag ju ett helt otoligt samtal en morgon i veckan så jag gick direkt ut till hästarna och sa okej, tjejer nu kör vi!! Jag hade blivit utvald jubileumsstipediat och får 100 000 kr! Helt otroligt, jag så glad över att de ser min vilja att utvecklas och ta svensk distanssport till toppen, jag har förklarat för dom att det är ett VM guld jag någongång i mitt ska ha. Det krävs otroligt mycket, men jag kommer göra allt, jag har inget bestämt vilket år eller vilka år, men jag ska ha det. Så nu kör vi på med träningen och kvalar för EM, kvalar upp Appa för att få starta internationellt och även Ana, med Ana är målet unghäst VM och vi får se om jag hinner kvala henne men det är målet. Jag är otroligt taggad nu för detta året och framåt, det är mitt första år som senior.
 
Så i helgen åker jag och Martin till Stockholm, hovstallet för att ta emot stipendiet och då ska vi även hälsa på hans kompis som jobbar som militär i Stockholm. 
 
Denna helgen så var min otroligt duktiga massör Camilla här till hästarna och även till mig ;). Hästarna hade hållt sig fina under sin vila. Så det var bra, jag däremot var väldigt mörbultad efter hon kört med ledljuset på mig.... Mina satans muskelknutor jag får i hela ryggen gör så ont. Men ledljuset är underbart så man blir verkligen mycket fräschar efter hon varit och kört med det. Men jag behöver nog en genomgång till innan hästarna.. 
 
Sara.