sasaendurance.blogg.se

SASA Endurance består av Sara och Sabina som tävlar i distansritt från lokal nivå till internationellt. Uppfödning av araber och arabkorsningar i liten skala.

Ny blogg! YR SM Guld.

Kategori: Allmänt

Jag har nu skapat en ny blogg. Då jag tyckte vår andra var värdelös.. Sedan håller vi på att byter namn till SASA Endurance istället för Bottorps hästgåd. 
 
Jag startade YR SM med Elopolda den 31 maj, det var Polda första 120 och målet var att jag skulle rida ut efter henne och bli godkända för att kunna gå upp på 160 km. Vi var endast 4st som startade YRSM, vi red tillsammans mer eller mindre den första slingan, sedan delade det upp sig lite. Jag och en tjej höll sällskap och Polda var mestadels hästen som drog, och gick imellanåt ensamma. Hon var cool lugn denna tävlingen och fokuserade på sin uppgift hela tiden. Hon blir lätt uttråkad om det inte händer så mycket, så ett tag var hon riktigt piss of på allt men fortsatte att sköta sin uppgift på ett bra sätt. 
 
När vi gick ut på sista sträckan så fanns endast jag och Victoria kvar i leken, och jag låg ca 20 min före henne (har jag för mig). Jag hade redan på 3dje sträckan börjat skritta i vissa upp och nedförsbackar bara för att jag helt enkelt kunde, jag hade full koll på guldet och ville göra en ultimat tävling för Polda så varför inte återhämta sig lite extra i mellanåt? 
 
När jag kom till sista hinkstället på sista sträckan så sa Sabina och de andra till mig att victoria åkt ut, då blev jag genast lättad och jag kunde hoppa av och kissa..... jag hade varit så kissnödig hela sista sträckan, så de va väldigt skönt :) Sedan fortsatte vi jogga ända in i mål.. 
 
Polda är en otrolig häst, hon är en på 100. Hon måste upplevas för att veta. Hon hade A rakt igenom hela dagen. Och på BC besiktningen så sprang hon så fort så jag knappt hann med. Vi vann både YR SM Guld, klassen och BC. För vissa betyder kanske inte prestationen så mycket tack vare att alla de andra blev uteslutna. Men jag är stolt över Polda som utvecklats massor denna vintern, ledde från start - mål och A rakt igenom hela dagen och till sist gick hon på 17km/h. Och hon var näst intill oberörd. Dagen efter och dagarna efter syndes det inte på henne att hon precis gått 120km, det är bra, riktigt bra. Är så nöjd.
 
Nu är planen 160km vart eller när är inte bestämt. 
 
Bild från Polen-13
 
Nu är allt inställt på YR EM i Italien med Biscaya om 2 veckor, vi åker om 1 vecka. Hon känns fin och har tagit träningen bra. Så vi fortsätter uppladdningen på bästa möjliga sätt.. 
 
/ Sara.