sasaendurance.blogg.se

SASA Endurance består av Sara och Sabina som tävlar i distansritt från lokal nivå till internationellt. Uppfödning av araber och arabkorsningar i liten skala.

EM + Lite annat.

Kategori: Allmänt



Detta var Sara och Biscayas tredje mästerskap, första ska man nog helst försöka minnas så lite som möjligt. Inte på grund av själva tävlingen utan allt strul som var med ett av teamen.
VM i sommars var en jättebra tävling och det gick skapligt. Och detta EM gick väldigt bra, flöt på bra för Sara och Biscaya, lite långa puls tider men var väldigt rörigt i snabb pulsningen och hon gillar inte kaos.
Och att vara ett lag innebär också begränsat utrymme i vilområdet. Jag är inte värdens ordningsamste i mitt hus, har mer ordning i stallet. Och på tävling har vill jag ha ordning så när man kommer in i nästa grind så ligger allt på sin plats, här fick jag flytta undan ett av dom andra teams saker hela tiden, en aningen störande.

Tävlingen i sej var väldigt bra organiserad, man märkte rätt snabbt att dom visste vad dom höll på med. Enda nackdelen med tävlings området var att efter den dagliga åskskuren så förvandlades det till lera. Men torka upp någorlunda på fm dagarna.

Vi hade hyrt in hos på ett lägenhetshotell vilket gjorde att vi kunde göra egen mat, så man spara några kronor.

Vi fick även uppleva en riktigt bra invigning, parad genom Verona och så massa tal samt presentation av teamen. En kul grej var att Veronas stadsflagga ser ut som vår.

En tråkig sak var att Vigge hade fått en svullnad i vänster armhåla stor som en golfboll, jag hade haft den under kontroll hela veckan och kolla temp varje dag. När vi åkte så sprack den och han fick hög feber. Matilda fick ta ut veterinären, som bara gav lite finadyn, som inte hjälpte just nåt. Så fick ringa igen och efter mycket om och men så fattade dom att det var min häst, så dom kom dom ut igen och då fick han en penicillinspruta och lite annat. Han mår nu bra och pälsen håller på att växa ut igen, då han blev helt kal i armhålan. Men detta innebar att det inte blev nån simlångsritt och första stjärna.

Så nu är frågan är vi färdig tävlade för i år eller ska jag ta med han till Polen i september, transporten ska ju ändå gå. Men då måste jag fixa Fei passet vilket jag inte hade räknat med i år. Och samtidigt så ha vi ju inte bråttom så få se hur jag gör.

Finns det ingen lugn liten ryttare som vill låna min Craye jag känner att han skulle må bra av att få komma till nån annan, då jag nog förstärker hans ticks, ev till rätt person skulle jag kunna tänka mej att sälja. Eller vet inte han är ju min lilla speciella häst med alla sina konstiga ticks.

Just nu är jag i den perioden då jag inte vill rida han, jag får såna perioder med alla mina och måste tvinga mej själv över den tröskeln. Tror inte det skulle vara nåt problem att starta han på CR egentligen, utom att han är för tjock och inte har tillräckligt bra kondis. Men jag väntar till i vår har jag bestämt, om ingen vill låna han. Kommer inte lägga ut annons utan vet ni nån eller är ni själv intresserade så hör av er till mej.
Sabina