sasaendurance.blogg.se

SASA Endurance består av Sara och Sabina som tävlar i distansritt från lokal nivå till internationellt. Uppfödning av araber och arabkorsningar i liten skala.

Slut på säsongen!

Kategori: Allmänt

Nu är tävlingssäsongen över och året har varit händelserikt.

Som alla vet så har det ju gott bra för Sara och Polda. Men även Biscya har det gått bra för, det lilla hon tävlat detta år. Och nu blir det tävlings vila för henne, ska betäckas till våren. Ana har det gått lite berg o dalbana med, men överlag gått bra. Och så stackars Appa som skada sej så Sara fick ta bort henne.

Och för Emma har det vart ett år med intensiv upplärning till att bli distansryttare. men det har gått väldigt bra. Hon har tävlat Crye som gick bara först, men sen så fick han lite problem. Visa sej vara ett bakknä som krångla. Så blev lite upp och ner för han med. Men är nu igång med träningen och ser bra ut. Vigge och hon avsluta sitt år med en vinst på 50km.

Och för mej har det faktiskt gått väldigt bra har tävlat fyra olika hästar detta år, visst två st på bara varsin tävling. Och har lyckats rida i hop 490 km, och ingen uteslutning alls. är lite mallig över det.
Har ju även debuterat på 120 km med vigge och det gick väldigt bra.

Så nu är jag på g att träna igång inför nästa säsong, så vilan är över. Och har ju egentligen lite för många att träna, 5 st hua hur ska jag orka. Så för första gången i mitt liv ska jag göra ett träningsschema för hästarna. Så ridsällskap sökes. Har ju Emma som hjälper till ibland med dom andra, men träningen av Craye tycker hon räcker. Som tur så behöver ju inte Sappa och Pojken så långa träningspass än.

Och planering in för nästa år är i fullgång har en lite plan för dom alla sen får vi se om det blir så. Ana ska till Danmark och gör en 80* km redan 5 mars. Började räkna och det är inte länge kvar, så blir att öka på nu.

Och så kommer jag lösa betäckningens licens för Orkad nästa år, och kommer ta i mot några ston bara. Om intresse finns så kontakta mej. Han har hunnit med att gå 3 tävlingar, lugnt och fint i år. Och är väldigt lättsam att ha med att göra. För er som inte vet så är han halvbror med Elopolda, så bra distansgener finns nog där.

Sabina

KOMMENTARER:

  • Ylva säger:
    2016-01-21 | 22:54:47
    Bloggadress: http://nouw.com/ylvasponnyer

    Hej! Orkad, är han efter Orkow, undan Sippora? :)
    Hade Seraf som även han är efter och undan samma hästar! Kul att hitta en släkting till honom i så fall!

    Svar: Hej jag det är han. Kul med syskon.
    sasaendurance.blogg.se

Kommentera inlägget här: